Su-57: Τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και προμήθειες για το ρωσικό stealth μαχητικό

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα ανάπτυξης και του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57.

O Σεργκέι Σοϊγκού μίλησε αναφορικά με την προμήθεια του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς στις τάξεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αποκάλυψε και το ευρύτερο πρόγραμμα παραγωγής του για την επόμενη τετραετία 2021-2024.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας είπε χαρακτηριστικά ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι το 2025, εκ των οποίων 22 θα είναι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, για τα οποία πραγματικά «ανυπομονούν» στη Μόσχα να δουν σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα για τα μαχητικά

Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε ότι 22 περίπου stealth μαχητικά αεροσκάφη Su-57 θα ενταχθούν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μέχρι το 2024, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 76 αεροσκάφη συνολικά μέχρι το 2028.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες ο επικεφαλής της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ, τα πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη που θα διαθέτουν κινητήρα δεύτερης γενιάς, θα κατασκευαστούν το 2022, μια δήλωση που σίγουρα ικανοποιεί το Υπουργείο Άμυνας, καθώς οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν στα πρώτα 76 μαχητικά αεροσκάφη Su-57 που θα λειτουργήσουν επιχειρησιακά το 2021, θα διαθέτουν κινητήρα που χρησιμοποιούν στα Su-35.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου