Su-57: Η Ρωσία παρέλαβε νέα παρτίδα – Αυξάνεται η παρουσία των stealth μαχητικών στην Ουκρανία

Η Ρωσία παρέλαβε μια νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών Su-57 «Felon» και Su-35, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation (UAC).

Η UAC δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μαχητικών που παραδόθηκαν. Ωστόσο, στο βίντεο που δημοσίευσε φαίνονται δύο μαχητικά Su-57 να επιχειρούν στην άσφαλτο και τρία Su-57 να απογειώνονται.

Το 2023, η ρωσικη κρατική αμυντική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την ικανότητας παραγωγής και ανάπτυξης μαχητικών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάθε χρόνο διπλασιάζει τις παραδόσεις stealth μαχητικών στις ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.

Τα Su-57 στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία

Τα προηγμένα ρωσικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 επιθέσεις κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με πηγές από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2024, τα συγκεκριμένα μαχητικά έχουν γίνει πιο συχνό εργαλείο στην εναέρια εκστρατεία της Ρωσίας, με αυξημένες πυραυλικές επιθέσεις.

Αν και η Ρωσία έχει αναπτύξει το Su-57 περιστασιακά από την αρχή του πολέμου, η ένταση και η συχνότητα χρήσης του έχουν αυξηθεί σημαντικά. Εκτοξεύουν συχνά πλήγματα από τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από το Κουρσκ και το Μπριάνσκ, καθώς και από το κατεχόμενο Λουγκάνσκ.

Μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει πάνω από 30 πυραύλους cruise από αεροσκάφη Su-57.

Eίναι εξοπλισμένα με τον πύραυλο αντι-ραντάρ Kh-58USHK, τον πύραυλο cruise Kh-69, καθώς και μη επανδρωμένα συστήματα που μοιάζουν με πυραύλους.

Με πληροφορίες από: Eurasian Times, Defence Blog