Su-35S: Η Ρωσία «ρίχνει στη μάχη» της Ουκρανίας το κορυφαίο μαχητικό αεροσκάφος της

Kαθώς η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία, αποφάσισε να ενσωματώσει ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη της, το Su-35S, στη μοίρα επιθετικών της.

Η ρωσική μοίρα επιθετικών έλαβε πρόσφατα το πρώτο της Su-35S Flanker-Ms, τo πιο εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος σε υπηρεσία μάχης με τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (VKS). Το Su-35S αναμένεται τώρα να βοηθήσει στη βελτίωση της μαχητικής ικανότητας της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, τρία αεροσκάφη Su-35S αναχώρησαν από τη μονάδα παραγωγής της εταιρείας Sukhoi και προσγειώθηκαν στο Privolzhsky στην περιοχή Astrakhan της νότιας Ρωσίας, ανέφερε το The War Zone.

Ενώ πολύ λίγες πληροφορίες είναι διαθέσιμες για τη μοίρα επιτιθέμενων της Ρωσίας, αυτές οι μονάδες προσομοιώνουν τον εναέριο πόλεμο χρησιμοποιώντας εχθρικές τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες αντί να εκπαιδεύονται στην άμυνα ενάντια στη δύναμη κάποιου.

Το Su-35S

Τα μαχητικά Su-35S είναι εξοπλισμένα με μια ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου R-27 μεσαίου βεληνεκούς (AA-10 Alamo), του πυραύλου κατευθυνόμενου από ραντάρ R-77-1 (AA-12 Adder), και τους πυραύλους μικρού βεληνεκούς R-73/74 (AA-11 Archer).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έκανε πολλές προετοιμασίες κατά των απειλών Su-35S και Su-30SM πριν από την έναρξη του πολέμου.

Το ρωσικό μαχητικό φέρει πυροβόλο των 30 χιλιοστών και μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, ενώ το ραντάρ του μπορεί να εντοπίσει έως και 30 στόχους ταυτόχρονα.

Το μαχητικό έχει βεληνεκές άνω των 3.500 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Τα χαρακτηριστικά του «ισχυρότερου μαχητικού τέταρτης γενιάς στον κόσμο» περιλαμβάνουν νέους κινητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα και ραντάρ, σύμφωνα με τη Rostec.

Πηγή: The Eurasian Times / Φωτογραφία αρχείου