Paris Airshow 2013: SU – 35 – Το ρωσικό «θαύμα» στο Παρίσι

Δυο ρωσικά αεροπορικά επιτεύγματα παρουσιάζονται φέτος για πρώτην φορά στην αρχαιότερη διεθνή αεροπορική έκθεση στη γαλλική πόλη Λε Μπουρζέ, που άνοιξε χθες τους …ουρανούς της για 50ή φορά για τους ξένους προσκεκλημένους της.

Η Ρωσία ετοίμασε για τους επισκέπτες και τους εκθέτες του γαλλικού αεροναυπηγικού σαλονιού μία έκπληξη και για πρώτη φορά θα εκθέσει το μαχητικό Su-35C, είπε στη «Φωνή της Ρωσίας», ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της εταιρείας «Sukhoi», κ. Σεργκέι Μεστσερκόφ:

«‘Η εταιρεία «Sukhoi» επιδεικνύει στο αεροναυπηγικό σαλόνι «Λε Μπουρζέ 2013» το νέo πολυλειτουργικό καταδιωκτικό Su-35. Είναι ένα αεροσκάφος, το οποίο προορίζεται για την αξιοποίησή του από το στρατό. Είναι η πρώτη επίδειξη του συγκεκριμένου αεροσκάφους σε διεθνή έκθεση. Το αεροσκάφος ήρθε στο Παρίσι και μετά από μια σειρά δοκιμαστικών πτήσεων θα συμμετέχει στο θερινό πρόγραμμα. Εκτός από αυτό, το αεροσκάφος θα μπορούν να το δουν τόσο στο εκθετήριο και να το περιεργαστούν άμεσα»είπε.

Και το κατασκοπευτικό – επιθετικό ελικόπτερο Ka-52

Η Ρωσία έχει ένα ακόμη ατού, το τελευταίο μοντέλο του κατασκοπευτικού – επιθετικού ελικοπτέρου Ka-52 «Αλιγάτορ», το οποίο εκτίθεται επίσης, για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

Παράλληλα με την επίδειξη νέων ιπτάμενων μέσων και τις συμμετοχές στις πτητικές ομάδες «Παλικάρια της Ρωσίας» και «Πετροχελίδονα», οι Ρώσοι ειδικοί σκοπεύουν να επιδείξουν τους υποψήφιους αγοραστές από το εξωτερικό τα τελευταία πρωτότυπα της αεροναυπηγικής και διαστημικής τεχνικής, πολλά από τα οποία διαθέτουν μοναδικές δυνατότητες. Όπως σημείωσε ο πιλότος – δοκιμαστής κ. Ανατόλι Κβοτσούρ, στο Λε Μπουρζέ οι ρωσικές εταιρείες θα έχουν πολύ καλές ευκαιρίες να βελτιώσουν θετικά την εικόνα της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας, επειδή ο ανταγωνισμός δεν τους αφήνει άλλη επιλογή:

»Οποιαδήποτε έκθεση είναι ένα αγώνας για την αγορά, δεύτερον, είναι επίδειξη τεχνολογικών, επιστημονικών και παραγωγικών δυνατοτήτων του ενός ή του άλλου κράτους συνολικά. Η Ρωσία, αναμφίβολα, θα πρέπει να υποστηρίξει την άποψη του κόσμου, ότι συνεχίζει όπως και πριν να είναι μια από τις ηγέτιδες χώρες στην αεροναυπηγική βιομηχανία» ε’ιπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Paris Airshow 2013: Μειωμένος ο αμυντικός τομέας στην φετινή εκδήλωση