Su-35: «Fake news η αγορά των ρωσικών μαχητικών – Θέλουμε τα F-35» είπε ο Ακάρ

Πριν από μερικές μέρες, η φιλοκαθεστωτική τουρκική εφημερίδα «Sabah» είχε αναφέρει ότι η Άγκυρα και η Μόσχα είναι κοντά στην σύναψη συμφωνίας για την πώληση 36 ρωσικών μαχητικών Su-35, ενισχύοντας την στρατηγική τους συνεργασία, υπό το φόντο των πυραύλων S-400.

Η είδηση αυτή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και ανησυχίες, ειδικά από την πλευρά των ΗΠΑ, οι οποίες δήλωσαν ότι θα υπάρξουν κυρώσεις αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια συμφωνία, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας να παρεμβαίνει χαρακτηρίζοντας την όλη είδηση ως «fake news».

«Είναι ψέμα ότι η Τουρκία θα αγοράσει SU-35, είμαστε εταίροι στο πρόγραμμα F-35» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες που είχει δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα «Sabah», ισχυριζόμενη ότι Άγκυρα και Κρεμλίνο βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση 36 Su-35 στην Τουρκία.

O Τούρκος Υπουργός Άμυνας προχώρησε σε δηλώσεις, στο πλαίσιο της επετείου της Τουρκίας για την συμπλήρωση 96 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, όπου και διευκρίνισε ότι δεν έχει κλείσει η υπόθεση με τις ΗΠΑ και θα ζητήσουν να της παραδοθούν τα αμερικανικά μαχητικά F-35, στα οποία η Τουρκία είναι συμπαραγωγός χώρα. «Αναγνωρίστε το δικαίωμά μας, τους λέμε».

Πηγή: Sigmalive