Su-34: Ρώσοι bloggers μεταδίδουν ότι ρωσικό βομβαρδιστικό κατερρίφθη από ουκρανικό F-16

Ρωσικοί λογαριασμοί στο Telegram αναφέρουν πως ένα βομβαρδιστικό Su-34 καταρρίφθηκε, ενώ αργότερα απέδωσαν την κατάρριψη σε ουκρανικό F-16.

Την αρχή των δημοσιεύσεων για το Su-34 έκανε ο χρήστης του Telegram με το όνομα λογαριασμού «Fighterbomber», που βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με την ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Χωρίς πολλά σχόλια, ο «Fighterbomber» αποχαιρετούσε το βομβαρδιστικό της ρωσικής αεροπορίας.

Κι ενώ δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση ούτε από την Ρωσία – που πάντως δεν αναφέρει συχνά τις απώλειές της – ούτε από την Ουκρανία, ο ίδιος blogger αλλά και άλλοι Ρώσοι χρήστες των socila media ανέφεραν πως το ρωσικό βομβαρδιστικό καταρρίφθηκε από ουκρανικό F-16. Την πληροφορία άρχισαν να αναμεταδίδουν και ουκρανικοί λογαριασμοί.

Λίγο αργότερα ρωσικοί λογαριασμοί στο Telegram έγιναν πιό αναλυτικοί έως και δραματικοί. Συγκεκριμένα ανέφεραν:

«Το Su-34 μας καταρρίφθηκε. Το πλήρωμα σκοτώθηκε. Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε ενώ έριχνε βόμβες ολίσθησης, περίπου 50 χλμ. από την πρώτη γραμμή. Το Su-34 μας καταρρίφθηκε προφανώς από ένα F-16, το οποίο βρισκόταν σε ελεγχόμενη από τον εχθρό περιοχή.
Σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες απώλειες. Το ΝΑΤΟ «αμόλησε» τα F-16 για κυνήγι. Τώρα θα εκτοξεύονται λιγότερες FAB. Κατά συνέπεια θα αυξηθούν οι απώλειες του πεζικού μας».