Su-34: Καρέ καρέ η συντριβή ρωσικού μαχητικού με flat spin στο Χάρκοβο [vids]

Και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία φαίνεται ότι χάνει ολοένα και περισσότερα πτητικά μέσα και οχήματα μάχης, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις αμύνονται σθενάρα, χάρη και στον δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό που διαθέτουν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-34 να «πέφτει» στο Χάρκοβο.

Όπως αναφέρουν τα σττατιωτικά επιτελεία της Ουκρανίας, μεταδίδοντας πλάνα από την περιοχή Balakliya της περιφερειακής ενότητας Χαρκόβου, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-34 συνετρίβη έπειτα από μια δραματική καθοδική πορεία, στην οποία το μαχητικό έκανε flat spin, στην ουσία «στριφογύριζε» έχοντας χάσει την ικανότητα προώθησης.

Στα αποκαλυπτικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ξεκάθαρα αυτή η «κίνηση» του ρωσικού μαχητικού, καθώς επίσης και τα δύο αλεξίπτωτα των πιλότων, οι οποίοι έκαναν εγκαίρως χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους. Στη συνέχεια ένα ελικόπτερα κατευθύνεται στην περιοχή όπου συνετρίβη το Su-34.

Φωτογραφία αρχείου Reuters