Su-34: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα των αναβαθμισμένων βομβαρδιστικών

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παρουσίασαν την πρώτη παρτίδα των αναβαθμισμένων βομβαρδιστικών πολλαπλών χρήσεων Su-34, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο δήλωσε ότι «αρκετά» Su-34M εισήλθαν στη μονάδα βομβαρδιστικών της Πολεμικής Αεροπορίας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στα τέλη Ιουνίου. Η περιοχή βρίσκεται στην ανατολική περιοχή Khabarovsk, κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Κίνας.

Τα αεροσκάφη είναι επιχειρησιακά και χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικές πτήσεις.

Η Ρωσία παρήγγειλε συνολικά 76 Su-34M το 2020, με την παράδοση να αναμένεται έως το 2027. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των αεροσκαφών θα είναι αρκετός για να αντικαταστήσει «δύο μονάδων κρούσης Su-24M» που θα καταργηθούν σταδιακά.

Το αεροσκάφος θα αντικαταστήσει επίσης «το πολύ μεγαλύτερο Tu-22M3 σε μεγάλες αποστάσεις», σύμφωνα με το Russia Beyond.

Η Ρωσία άρχισε να εισάγει το δικινητήριο διθέσιο Su-34 το 2014. Το αεροσκάφος βασίζεται στο μαχητικό αεροπορίας Sukhoi Su-27 Flanker και έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί βομβαρδιστικές και εναέριες αποστολές μάχης.

Η θωρακισμένη καμπίνα του αεροσκάφους του επιτρέπει να επιτίθεται σε στόχους από χαμηλό ύψος, ενώ ο πρόσφατα εξοπλισμένος αντιπλοϊκός πύραυλος αέρος-εδάφους Kh-35U είναι ικανός να βυθίσει ένα σκάφος μεσαίου μεγέθους από απόσταση 250 χιλιομέτρων.

Το υπουργείο δήλωσε ότι το Su-34M θα διαθέτει ένα αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό σύστημα, «όπλα υψηλής ακρίβειας και εξοπλισμό αναγνώρισης».

Με πληροφορίες από: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου