Su-34: Η Ρωσία επιδεικνύει τα βομβαρδιστικά της που εκτελούν αποστολές στην Ουκρανία [vid]

Στις 20 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο με το μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 να πραγματοποιεί επιθέσεις σε στρατιωτική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με πυραύλους αέρος-εδάφους υψηλής ακρίβειας Kh-29.

«Οι χειριστές των αεροσκαφών Su-34 χρησιμοποίησαν πυραύλους αέρος-εδάφους υψηλής ακρίβειας Kh-29 για να επιτεθούν σε εχθρικούς στόχους εδάφους και συστήματα αεράμυνας σε απόσταση έως και 30 χιλιομέτρων, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

«Τα πληρώματα εκτελούν αποστολές για να χτυπήσουν επίγειους στόχους και συστήματα αεράμυνας του αντιπάλου. Αυτά τα όπλα υψηλής ακρίβειας καθιστούν δυνατή την εκπλήρωση μάχιμων καθηκόντων χρησιμοποιώντας διάφορα συστήματα στόχευσης από μεγάλες αποστάσεις», δήλωσε ένας αναπληρωτής διοικητής μιας ρωσικής αεροπορικής μοίρας.

«Αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται ένας πύραυλος Kh-29T. Η τελευταία αποστολή που εκτέλσε ήταν το χτύπημα σε ένα οχυρό που βρίσκεται στο δάσος», πρόσθεσε. Eπίσης, τόνισε ότι οι πιλότοι πρέπει να ολοκληρώσουν ειδική εκπαίδευση πριν χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους Kh-29.

Το μαχητικό-βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-34 προορίζεται για ακριβείς επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες σε χερσαία μέσα του εχθρού σε επιχειρησιακό και τακτικό βάθος.

Αυτό το αεροσκάφος έχει χρησιμοποιηθεί συχνά από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Ενώ αναμφίβολα έδωσε στις ρωσικές δυνάμεις το πλεονέκτημα να πραγματοποιούν ακριβείς επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες, υπέστη επίσης ορισμένες απώλειες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Πηγή: The Eurasian Times