Su-34: Από Patriot καταρρίφθηκαν τα 3 μαχητικά μας, λέει Ρώσος μπλόγκερ – Συγχαίρει την αντιαεροπορική άμυνα ο Ζελένσκι

Τα στελέχη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικά την Ταξιαρχία Αντιαεροπορικού Πυροβολικού της Οδησσού, συνεχάρη ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την κατάρριψη τριών ρωσικών Su-34 μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο Ζελένσκι διευκρίνισε ακόμη πως η κατάρριψη των μαχητικών – βομβαρδιστικών Su-34 έγινε στην περιοχή της Χερσώνας.

Στο νυχτερινό διάγγελμά του χθες Παρασκευή 22/12/2023 ο πρόεδρος Ζελένσκι εξήγησε πως τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από πυραύλους και δήλωσε «ευγνώμων προς τους στρατιώτες που κατέστρεψαν τρία αεροσκάφη Su-34 μονομιάς στον νότο, στην περιφέρεια της Χερσώνας μας».

Πρόσθεσε πως «κάθε Ρώσος πιλότος πρέπει να ξέρει ποια είναι η απάντησή μας σε κάθε Ρώσο δολοφόνο — κανένας τους δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Υπενθυμίζεται πως η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέρριψε τρία ρωσικά βομβαρδιστικά-καταδιωκτικά Σουχόι Su-34 στο νότιο τμήμα της χώρας.

Χθες το μεσημέρι «τρία ρωσικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά Su-34 καταρρίφθηκαν στον νότιο τομέα επιχειρήσεων», ανέφερε μέσω Telegram ο Μικόλα Όλεστσουκ, ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία δεν διευκρίνισε την τύχη των χειριστών των διθέσιων ρωσικών βομβαρδιστικών.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές ακόμη.

Πάντως ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ με μεγάλη απήχηση που δημοσιεύει με το ψευδώνυμο Fighterbomber έκανε λόγο για «απώλειες στη μάχη»: οφείλονταν, κατ’ αυτόν, σε νέα συστοιχία αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που έστειλαν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ.