Su-30MKI: Η ινδική ΠΑ θα αποκτήσει επιπλέον δώδεκα μαχητικά που θα κατασκευαστούν εγχώρια

H κυβέρνηση της Ινδίας έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» για την προμήθεια 12 μαχητικών αεροσκαφών Su-30MKI «Flanker» για την ινδική Πολεμική Αεροπορία. Η απόφαση της επιτροπής εξαγορών άμυνας (DAC) βασίζεται στην μεγάλη ηλικία του παρόντος στόλου και της ανάγκης εκσυγχρονισμού των ινδικών Δυνάμεων.

Το αεροσκάφος θα κατασκευαστεί στην Ινδία από την Hindustan Aeronautics Limited (HAL), ενώ το 60 τοις εκατό των οπλικών συστημάτων που θα φέρει θα είναι εγχώριας παραγωγής, αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου από την κυβέρνηση.

«Το αεροσκάφος θα είναι τα πιο σύγχρονα Su-30MKI στον στόλο της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έχει περισσότερα από 250 τέτοια αεροσκάφη», προστίθεται. Το νέο αεροσκάφος θα καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί από την απώλεια 12 μαχητικών Su-30MKI σε ατυχήματα τα τελευταία χρόνια.

Οι προτάσεις που έλαβαν το «πράσινο φως» στην επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών, περιλαμβάνουν επίσης την προμήθεια πυραύλων αέρος-εδάφους Dhruvastra και την αναβάθμιση των αεροσκαφών Dornier.

Η DAC ενέκρινε επίσης την προμήθεια πλοίων έρευνας επόμενης γενιάς για το ινδικό Ναυτικό, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητές του στην εκτέλεση Υδρογραφικών Επιχειρήσεων.

Με πληροφορίες από: India Today / Φωτογραφία αρχείου