Su-27: «Καταστρέψαμε πέντε ουκρανικά μαχητικά μετά από επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M» λέει η Ρωσία [vid]

Τεράστιες απώλειες για την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σημειώθηκαν μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση στην αεροπορική βάση Μιρχορόντ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-27 να υποστούν ζημιές, με την Μόσχα να αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση τύπου ότι μερικά από αυτά τα αεροσκάφη καταστράφηκαν.

Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε την στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση με βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Iskander-M και μάλιστα οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο και εικόνες από την επίθεση στις οποίες καπνός και φλόγες φαίνονται να υψώνονται από ένα αεροδρόμιο, από την έκρηξη των πολεμικών κεφαλών, με ορισμένους αναλυτές να αναφέρουν ότι ενσωμάτωναν πυρομαχικά διασποράς.

«Ως αποτέλεσμα του ρωσικού πλήγματος, πέντε μαχητικά Su-27  καταστράφηκαν και ακόμα δύο υπέστησαν ζημιές», ανακοίνωσε η Μόσχα, η οποία στοχοθετεί ουκρανικά αεροδρόμια καθώς το Κίεβο ετοιμάζεται να παραλάβει τα πρώτα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά F-16, τα οποία η Ρωσία έχει δηλώσει πως θα καταστρέψει.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11 drones στη διάρκεια της νύχτας που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία. Οι καταρρίψεις έγιναν πάνω από τη ρωσική επικράτεια, αλλά και από τη χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters