Su-25: Καρέ καρέ η viral προσγείωση ρωσικού μαχητικού με «belly landing» [vid]

Ένα νέο βίντεο έχει γίνει «viral» τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ένα μαχητικό αεροσκάφος εγγύς αεροπορικής υποστήριξης τύπου Su-25 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας (αποδεικνύεται από το εμφανέστατο «Ζ» που αναγράφεται στην άτρακτο) αναγκάζεται να πραγματοποιήσει προσγείωση δίχως το ανάλογο σύστημα.

Ο πιλότος του Su-25 αποφάσισε να προσγειώσει το μαχητικό αεροσκάφος με «belly landing», δηλαδή με το κάτω μέρος της ατράκτου, για να μειωθεί παράλληλα και η ταχύτητά του, αφού δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς το σύστημα προσγείωσης ήταν ανύπαρκτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία και τοποθεσία του περιστατικού ούτε αν το ρωσικό αεροσκάφος είχε χτυπηθεί από ουκρανικό πύραυλο ή απλά αντιμετώπιζε τεχνική δυσλειτουργία στο σύστημα προσγείωσης.

Τα μαχητικά αεροσκάφη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης τύπου Su-25 «πρωταγωνιστούν» στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λόγω του πολύ σημαντικού ρόλου και αποστολής που εκτελούν, ωστόσο αυτό συνεπάγεται και μεγάλες απώλειες τέτοιων αεροσκαφών τόσο για την ουκρανική όσο και για την ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Γι’ αυτό και έχουν σημειωθεί πολλές καταρρίψεις αλλά και συντριβές των συγκεκριμένων αεροσκαφών, με χαρακτηριστική περίπτωση την τρομακτική και συγκλονιστική συντριβή ενός ακόμα ρωσικού Su-25, όπως την έζησε ο πιλότος, που γλίτωσε την τελευταία στιγμή.