Storm Shadow: «Στα χέρια» του ρωσικού στρατού ο πύραυλος της Ουκρανίας [pics,vid]

Ο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία στην Ουκρανία, «έπεσε στα χέρια» του ρωσικού στρατού.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον βρετανικό πύραυλο, που πιθανότατα καταρρίφθηκε, να είναι σχεδόν άθικτος στο έδαφος, ενώ Ρώσοι στρατιώτες μαζεύουν τα συντρίμμια που έχει γύρω του.

Ο Storm Shadow δεν είναι ένας ιδιαίτερα τεχνολογικά προηγμένος πύραυλος, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ανακαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για την τεχνολογία του από την ανάλυση των εξαρτημάτων του. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του, ο σχεδιασμός, ο κινητήρας, τα ηλεκτρονικά συστήματα και κυρίως το σύστημα στόχευσής του θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον ρωσικό στρατό.

Μελετώντας τον πύραυλο, η Ρωσία θα μπορούσε να προσδιορίσει καλύτερα τα «αδύναμα σημεία» του και να προσαρμόσει τα συστήματα αεράμυνάς της έτσι ώστε να τον αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε από ρωσικά κανάλια του Telegram, δείχνει Ρώσους στρατιώτες να «ξεφορτώνουν» τον ουκρανικό πύραυλο, πιθανότατα για να τον μεταφέρουν σε κάποιο εργαστήριο για ανάλυση.

Φωτογραφία Twitter