Στον «αέρα» και τα ελικόπτερα Chinook από ΗΠΑ! Οι εκλογές «φθηνό άλλοθι» για να «παγώσουν» τα πάντα

Η αλλαγή του ΥΕΘΑ και το άλλοθι των πρόωρων εκλογών δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν το “πάγωμα” αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά ,που έχουν να κάνουν με κρίσιμα θέματα του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ίδια κυβέρνηση που πήρε τις αποφάσεις κι έβαλε υπογραφές,βούλες και σφραγίδες δείχνει να μην θέλει τώρα να τις υλοποιήσει! Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των προγραμμάτων που κάποιοι εντός κυβέρνησης προσπαθούν με εμφανή αμηχανία και αόριστες δικαιολογίες να αποφύγουν είναι ότι πρόκειται για αμερικανικά προγράμματα. Κι αυτό προκαλεί σενάρια ίσως και στα όρια της συνωμοσιολογίας. Μόνο που στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο πια να ξεχωρίσεις τα όρια μιας αξιόπιστης φήμης με τα σενάρια χωρις λογική .

Γράψαμε εδώ στο Onalert.gr πολλά για την υπόθεση των αεροσκαφών P 3 Orion,κι έχουμε ακόμη περισσότερα να γράψουμε τις επόμενες μέρες αφου η υπόθεση “παγώματος” της επανεργοποίησης έχει πάρα πολλές “σκιές” που πρέπει να φωτιστούν. Θα επανέλθουμε σ΄ αυτό το θέμα .

Διαβάσαμε στον κυριακάτικο Τύπο και πιο συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ του συναδέλφου Eυθύμιου Πέτρου,για την “Δημοκρατία”, ότι και για την υπόθεση της παραχώρησης 10 ως 15 ελικοπτέρων Chinook υπάρχει πρόβλημα! Παραδόξως το ΓΕΣ ,όπως και το ΓΕΝ για τα δικά του προγράματα έχουν πληροφόρηση από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, ότι “είναι όλα τελειωμένα”! Τίποτα δεν είναι τελειωμένο κι όλα είναι στον αέρα! Όπως γράφει στο ρεπορτάζ του ο Ε.Πέτρου αν δεν γίνουν σύντομα κάποιες τυπικές κινήσεις τα ελικόπτερα θα χαθούν!

Αν τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη μας κάνουν ή δεν μας κάνουν; Ο καθένας μπορεί να έχει τη άποψή του. Το γεγονός είναι ότι μια ελληνική κυβέρνηση ,η πολτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και το ΚΥΣΕΑ αποφάσισαν ότι μας κάνουν! Κι όμως η ίδια κυβέρνηση αλλάζοντας μόνο τον ΥΕΘΑ της –έφυγε ο Αβραμόπουλος και ήρθε ο Δένδιας– αλλάζει μέσα σε λίγα 24ωρα όλη την πολιτική της με το φθηνό άλλοθι των εκλογών που η ίδια προκήρυξε!!!

Γινόμασταν ίσως κουραστικοί ,όταν εδώ και μέρες γράφαμε και ξαναγράφαμε ότι η Εθνική Άμυνα πρέπει πάση θυσία να μείνει εκτός πολιτικών και εκλογικών διαδικασιών. Δυστυχώς η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί τα τελευταία 24ωρα για να μας δικαιώσει, τινάζοντας στον αέρα των όποιο προγραμματισμό είχαν κάνει τα Γενικά Επιτελεία με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις!

Όσο για τα σενάρια;
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι Γερμανοί δεν θελουν με κανένα τρόπο την όποια αμερικανική επιστροφή στο ελληνικό οπλοστάσιο ,πέραν της ΠΑ. Και δεν θα έβλεπαν με καθόλου κακό μάτι να κλείσουν βιομηχανίες όπως η ΕΑΒ. Το Βερολίνο είναι γνωστό ότι θέλει να “μαζέψει” τα πάντα εντός των γερμανικών συνόρων. Κι ότι λειτουργεί ακόμη στον νότο της Ευρώπης είναι…πρόβλημα. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει παράλογα τα σενάρια που βλέπουν “γερμανικό δάκτυλο” στην όποια προσπάθεια ενίσχυσης του ελληνικού οπλοστασίου απ΄ οπουδήποτε αλλού πλην Γερμανών και ευρωαπαίων δορυφόρων.