Stinger: Τέσσερις στρατιωτικοί έκλεψαν και πούλησαν εξοπλισμό από στρατιωτική βάση στην Ταϊβάν

Military camp in Taoyuan, Taiwan May 23, 2024. REUTERS/Ann Wang

Πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στρατιωτικών, βρέθηκαν ένοχοι για κλοπή και πώληση όπλων του στρατού της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτοξευτήρα πυραύλων Stinger.

Τον Μάρτιο του 2023, οι υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο στο οπλοστάσιο μιας εγκληματικής συμμορίας και ανακάλυψαν μια αποθήκη γεμάτη με κλεμμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτοξευτήρα πυραύλων Stinger και χιλιάδων πυρομαχικών φορητών όπλων. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα όπλα είχαν κλαπεί από την 66η Ταξιαρχία Σώματος Πεζοναυτών.

Η Διοίκηση Οπλικών Συστημάτων του Σώματος Πεζοναυτών επιβεβαίωσε σε δελτίο τύπου ότι πολλά αντικείμενα έλειπαν από τις σχετικές μονάδες τους, όπως ένας εκτοξευτήρας Stinger.

Τον Οκτώβριο του 2023, αξιωματούχοι ερεύνησαν επανειλημμένα την 66η Ταξιαρχία του Σώματος Πεζοναυτών, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων στην περιοχή Taoyuan και του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πεζοναυτών στην περιοχή Pingtung.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ένας άνδρας, ο οποίος είχε αγοράσει τα κλεμμένα στρατιωτικά προϊόντα, είναι επί του παρόντος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airsoft and Airgun Taiwan, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό του νησιού και αποσύρθηκε το 2010.

Πηγή: Taiwan News / Φωτογραφία αρχείου Reuters