SPYDER All In One: Rafael και ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ολοκλήρωσαν τις δοκιμές για το προηγμένο σύστημα αεράμυνας [vid]

Η RAFAEL ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, την επιτυχή ολοκλήρωση μιας δοκιμής για το προηγμένο σύστημα αεράμυνας SPYDER στη νεότερη διαμόρφωση του (All in One) που έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Η δοκιμή περιελάμβανε αναχαίτιση ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) σε ένα δύσκολο επιχειρησιακό σενάριο, «επιτυγχάνοντας ένα άμεσο και αποτελεσματικό χτύπημα».

Το σύστημα SPYDER, που παράγεται από τη RAFAEL, χρησιμοποιείται επιχειρησιακά από πολλές στρατιωτικές δυνάμεις παγκοσμίως, παρέχοντας λύσεις αεράμυνας ενάντια σε διάφορες αεροπορικές απειλές, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, UAV, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και τακτικών βαλλιστικών πυραύλων. Το σύστημα αναχαιτίζει απειλές χρησιμοποιώντας δύο οικογένειες πυραύλων αναχαίτισης που κατασκευάζει η RAFAEL, τους PYTHON και Derby.

Πρόσφατα, η RAFAEL παρουσίασε μια νέα διαμόρφωση για το SPYDER, το All in One, που διαθέτει ενσωματωμένο ραντάρ, ηλεκτρο-οπτικό εκτοξευτή, προηγμένο σύστημα ελέγχου και διοίκησης και τους πυραύλους PYTHON και Derby, όλα τοποθετημένα σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Δείτε το βίντεο της RAFAEL:

«Η επιτυχία της δοκιμής με το σύστημα SPYDER All in One αντιπροσωπεύει άλλη μία τεχνολογική ανακάλυψη στην οποία πρωτοστάτησε η RAFAEL, παρέχοντας λύσεις προσαρμοσμένες σε διαφορετικές εξελισσόμενες απειλές σε διάφορους χώρους. Η επιτυχία της δοκιμής είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη του συστήματος έναντι διαφορετικών απειλών και καταδεικνύει την εξαιρετική αποτελεσματικότητα του συστήματος στην αναχαίτιση δύσκολων απειλών που εκτοξεύονται από το έδαφος», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ισραηλινής εταιρείας.

Οι διαμορφώσεις του συστήματος αεράμυνας SPYDER είναι σε επιχειρησιακή χρήση από πολλές χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία υπέγραψε συμφωνία προμήθειας με τη RAFAEL το 2020.

Πηγή: RAFAEL