SkyWolf: H Diehl Defence παρουσίασε το αντι-drone σύστημα στο επιτελείο του ΓΕΣ

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ από εκπροσώπους της εταιρείας Diehl Defence, σχετικά με το σύστημα αντι-drone HPEM SkyWolf (anti-drone system class 1), το οποίο κατασκευάζει.

Το HPEM (High-Power Electro-Magnetics) SkyWolf αποτελείται από έναν παλμικό τελεστή ραδιοσυχνοτήτων υψηλής ισχύος (RF) σε συνδυασμό με ένα σύστημα παρεμβολής και είναι ικανό να εντοπίζει μικρά UAV, ανάλογα με το εύρος στο οποίο χρησιμοποιείται. Το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί με μια ποικιλία αισθητήρων, όπως κάμερες ή ραντάρ, που καθορίζονται από το χρήστη για τον εντοπισμό στόχων.

Τα ηλεκτρομαγνητικά συστήματα υψηλής ισχύος (HPEM) της Diehl Defense έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν απειλές από τον αέρα, παρεμβαίνοντας στα ηλεκτρονικά ελέγχου εντός των μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων μέσω σύντομων ηλεκτρομαγνητικών παλμών. Ως εκ τούτου, τα συστήματα HPEM είναι ιδιαίτερα κατάλληλα στην άμυνα μικρής εμβέλειας έναντι μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων, χωρίς να προκαλούν παράπλευρες ζημιές.

Φωτογραφία Diehl Defence