Skyranger 30: Η Rheinmetall θα ενσωματώσει τους μίνι αντι-drone πυραύλους της MBDA στο σύστημα αεράμυνας

Η MBDA Γερμανίας και η Rheinmetall ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση ενός νέου κατευθυνόμενου πυραύλου για την αντιμετώπιση μικρών και μεσαίων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο σύστημα αεράμυνας Skyranger 30.

Οι εταιρείες με έδρα τη Γερμανία υπέγραψαν κοινή επιστολή προθέσεων (LOI) στην αεροδιαστημική έκθεση ILA 2024, στο Βερολίνο στις 5 Ιουνίου.

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης την ενσωμάτωση του πυραύλου αναχαίτισης UAV και σε άλλα στρατιωτικά οχήματα της Rheinmetall, καθώς και την ανάπτυξη και παραγωγή εκτοξευτή στους διάφορους τύπους πυργίσκων της εταιρείας και τον σχεδιασμό ενός ψηφιακού συστήματος.

Ο συνδυασμός των όπλων – το πυροβόλο όπλο ταχείας βολής 30 χλστν της Rheinmetall και ο μίνι πύραυλος αναχαίτισης της MBDA – θεωρείται ως η ιδανική λύση για να «γεφυρωθούν» τα κενά ικανότητας στην κινητή άμυνα κατά των drones σε μικρής εμβέλειας αποστάσεις, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

«Οι τρέχουσες συγκρούσεις έδειξαν ξεκάθαρα ότι η άμυνα έναντι των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι μια από τις βασικές προκλήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις, για αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Rheinmetall, για να καλύψουμε τα κενά ικανότητας στην άμυνα κατά των drones», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MBDA Γερμανίας, Thomas Gottschild.

Ένας συγκεκριμένος τύπος drones έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολος στην αντιμετώπισή του, όπως μα έχει δείξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα FPV drones. Αυτά τα μη επανδρωμένα συστήματα μπορούν να επιχειρούν πέρα ​​από την οπτική επαφή του χειριστή, ο οποίος έχει live εικόνα και μπορεί έτσι να «κυνηγάει» εν κινήσει τα άρματα μάχης.

Φωτογραφία Reuters