Sky Sword II: Η Ταϊβάν προμηθεύεται εγχώρια πυραυλικά συστήματα αεράμυνας για τις κινεζικές εναέριες απειλές

Το κρατικό Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Chung-Shan» της Ταϊβάν ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας μικρής και μέσης εμβέλειας τύπου Sky Sword II, γνωστό και ως «Tien Chien II», σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο αμυντικό περιοδικό Janes.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στα εξοπλιστικά προγράμματα των στρατιωτικών δυνάμεων της Ταϊβάν, οι οποίες έχουν ζητήσει την προμήθεια συνολικά έξι πυροβολαρχίες πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας τύπου Sky Sword II.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, μια πυροβολαρχία αποτελείται από ένα Κέντρο Διαχείρισης Μάχης τύπου CS/MYS-951, από μια μονάδα συστημάτων ραντάρ τύπου CS/MPQ-951 (RU) και από τέσσερις έως πέντε εκτοξευτές πυραύλων πυραύλων, με τον καθένα να εξοπλίζεται με έως και τέσσερα βλήματα εδάφους – αέρος.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ταϊβάν για τα πυραυλικά συστήματα τύπου Sky Sword II κοστίζει συνολικά 53 εκατομμύρια δολάρια και στοχεύει στην αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων εναέριων απειλών των κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα, η Ταϊβάν θέλει να ενισχύσει τα μέσα αναχαίτισης των κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAV και πυραύλων cruise.

Με πληροφορίες από: Janes / Φωτογραφία αρχείου Reuters