Sky Sonic: Η ισραηλινή Rafael αναπτύσσει ένα νέο σύστημα αναχαίτισης υπερηχητικών πυραύλων

Η ισραηλινή Rafael Advanced Defense Systems ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι βρίσκεται στο μέσον των εργασιών για την ανάπτυξη ενός συστήματος για την κατάρριψη υπερηχητικών πυραύλων, με το όνομα «Sky Sonic».

Ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε ότι η τρέχουσα εποχή επικεντρώνεται περισσότερο στην απειλή που θέτουν οι υπερηχητικοί πύραυλοι.

Τόνισε ότι ενώ πολλοί ορίζουν κάθε πύραυλο που μπορεί να πετάξει με ταχύτητα πέρα ​​από τα 10 Mach ως «υπερηχητικό», η νέα απειλή που παρουσιάζουν τέτοιοι πύραυλοι είναι η ικανότητά τους να ελίσσονται και να αλλάζουν την τροχιά τους.

Πολλές χώρες έχουν εκφράσει ανησυχία ότι καμία υπάρχουσα αεροπορική άμυνα, συμπεριλαμβανομένης της πολυεπίπεδης άμυνας του Ισραήλ, δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή.

Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν έχουν όλοι διατυπώσει διάφορους ισχυρισμούς σχετικά με την κατοχή ή την ανάπτυξη τέτοιων προηγμένων υπηρηχητικ’ων πυραύλων.

Το αμυντικό πυραυλικό σύστημα Sky Sonic είναι «ευέλικτο και μπορεί να χτυπήσει όλους τους υπερηχητικούς πυραύλους, που πετούν ψηλά ή χαμηλά, κάνοντας ελιγμούς περισσότερο ή λιγότερο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ισραηλινής εταιρείας.

Η Rafael δήλωσε επίσης ότι γίνεται πρόοδος στο αντιπυραυλικό σύστημα λέιζερ Iron Beam και τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα Iron Dome και David’s Sling, σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ του νέου συστήματος Sky Sonic και του David’s Sling.

Ταυτόχρονα, η Rafael τόνισε ότι κατασκευάζει το Sky Sonic με τρόπο που θα το κάνει προσαρμόσιμο σε μια σειρά από καταστάσεις και σενάρια.

Πηγή: The Times of Israel / Φωτογραφία Twitter