Sea Ceptor: Η Πολωνία εξοπλίζει τις νέες φρεγάτες της με τα ισχυρά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας της MBDA

Η Πολωνία ανέθεσε στην MBDA μια νέα σύμβαση για την εγκατάσταση του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Sea Ceptor στις τρεις νέες φρεγάτες κλάσης Miecznik.

Το Sea Ceptor, ένα υπερσύγχρονο ναυτικό σύστημα αεράμυνας, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα πλοία από σύγχρονες αεροπορικές και επιφανειακές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών αντιπλοϊκών πυραύλων και των μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας.

Αυτή η σύμβαση σηματοδοτεί τη συνέχιση των στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ της MBDA και της Πολωνίας, με επίκεντρο συγκεκριμένα την οικογένεια πυραύλων αεράμυνας CAMM της MBDA. Η Πολωνία θα χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα αποθέματα πυραύλων CAMM για να εξοπλίσει τις φρεγάτες Miecznik.

Σε συνεργασία με την PGZ, η MBDA μέσω του προγράμματος NAREW, μεταφέρει γνώση και τεχνολογία στην πολωνική αμυντική βιομηχανία, προμηθεύοντάς την ταυτόχρονα με πυραύλους για τις ένοπλες δυνάμεις της.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, αυτή η σύμβαση για τις φρεγάτες Miecznik υπογραμμίζει τη στρατηγική σχέση μεταξύ MBDA και PGZ. Αυτή η συνεργασία επεκτείνεται σε κοινές προσπάθειες για έναν μελλοντικό πύραυλο CAMM μεσαίου βεληνεκούς και ενισχύει τη δύναμη της αμυντικής συνεργασίας Ηνωμένου Βασιλείου-Πολωνίας.

Φωτογραφία MBDA