Σαμαράς-Βενιζέλος ενημερώθηκαν για το «ρέκβιεμ» της ΕΑΒ

Τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα γύρω από το μέλλον της ΕΑΒ , δείχνουν ότι πάρα πολύ σύντομα μια ακόμη υπόθεση ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που προκαλούνται στην απερχόμενη κυβέρνηση . Εκεί που όλα έμοιαζαν “ανθηρά” -που λέει ο λόγος- κάποιοι “φάλτσοι συνθέτες” φαίνεται ότι έχουν γράψει…ρέκβιεμ για την ΕΑΒ. Κι αν για τα δύο ναυπηγεία βρέθηκαν προσωρινές λύσεις, για την ΕΑΒ διέξοδοι δεν υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της ΕΑΒ και ο διευθύνων σύμβουλός της διαπιστώνοντας μέσα στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ότι το “σκάφος ΕΑΒ” κάποιοι το πάνε για τα βράχια έστειλαν ενημερωτικά σημειώματα στους δύο “πυλώνες” της συγκυβέρνησης. Ο κ.Μανούσος απόστρατος πτέραρχος έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ο κ.Παπακώστας διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο. Και στους δύο το νόημα του σημειώματος είχε να κάνει με το αδΑικαιολόγητο φρενάρισμα του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών του ΠΝ από το οποίο η ΕΑΒ θα εισπράξει 100 εκατομμύρια ευρώ, 25 εκατομμύρια κάθε χρόνο για την επόμενη πενταετία.

Το πιο παράδοξο και γι΄ αυτό πολλοί αναζητούν τον “μαέστρο του ρέκβιεμ για την ΕΑΒ” είναι ότι η όλη συμφωνία δεν βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση ή υπό σκέψη αλλά είναι ολοκληρωμένη.

Οι άνθρωποι της ΕΑΒ διερωτώνται αν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο το οποίο ελπίζουν να μην έχει να κάνει…με το κλείσιμο της εταιρείας.