S-500: Οι ρωσικές δυνάμεις θα παραλάβουν τα συστήματα αεράμυνας νέας γενιάς μέσα στο 2024, σε δύο εκδόσεις

Ο ρωσικός στρατός θα παραλάβει τα νέα συστήματα αεράμυνας S-500 μέσα στο 2024, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας κατά την διάρκεια επίσημης ενημέρωσης στο Υπουργείο.

Μαζί με τους S-500, η Ρωσία θα ενισχύσει τις δυνάμεις αεράμυνας της με περισσότερα συστήματα S-400, S-300V4, Buk-M3, και Tor-M2U. Επίσης, το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε και την παράδοση σταθμών ραντάρ «νέας γενιάς».

«Φέτος, τα στρατεύματα θα λάβουν τα πρώτα συστήματα αεράμυνας S-500 επόμενης γενιάς σε δύο τροποποιήσεις: πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα άμυνας αντιβαλλιστικών πυραύλων», ανακοίνωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Πρόσθεσε ότι τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος Pantsyr «έχουν αποδείξει την αξία τους στο πεδίο της μάχης» και υπάρχουν σχέδια να διπλασιαστούν οι παραδόσεις τους στα ρωσικά στρατεύματα.

Το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 έχει την ικανότητα να αναχαιτίζει αποτελεσματικά, εκτός των αεροδυναμικών και βαλλιστικών στόχων, και των υπερηχητικών όπλων όλων των τύπων και κατηγοριών, απειλών και στο διάστημα, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Γη. Το βεληνεκές του συστήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. ξεπερνώντας κατά 200 χιλιόμετρα το σύστημα αεροπορικής άμυνας τέταρτης γενιάς S-400.

Χρησιμοποιεί διάφορα είδη πυραύλων, όπως την οικογένεια των πυραύλων 48N6 και τα βλήματα 77N6-N και 77N6-N1, που είναι ικανά να πλήξουν ακόμα και δορυφόρους.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία ρωσικό Υπουργείο Άμυνας