S-400: Μεθυσμένος Ρώσος στρατιώτης έριξε ένα σύστημα αεράμυνας σε χαντάκι σε αυτοκινητόδρομο [pics,vid]

Ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-400 έπεσε σε χαντάκι δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο, στην περιοχή Τούλα της Ρωσίας, χθες Πέμπτη, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πυραυλικό σύστημα ανατράπηκε στην περιοχή Τούλα, κοντά στο χωριό Προύντνοε, στον αυτοκινητόδρομο Μ2-Κριμαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος στρατιώτης που οδηγούσε το όχημα υποβλήθηκε επι τόπου σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι ήταν μεθυσμένος. 

Το στρατιωτικό όχημα που μετέφερε το σύστημα αεράμυνας κινούνταν ως μέρος ενός κονβόι με άλλα οκτώ οχημάτα. Κάποια στιγμή έμεινε πίσω και στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του από τον αυτοκινητόδρομο και ανατράπηκε.

«Το φορτηγό έπεσε ακριβώς πάνω από τους πυραύλους, αλλά ευτυχώς τα πυρομαχικά δεν ενεργοποιήθηκαν», ανέφερε το ρωσικό κανάλι του Telegram, Baza. Ο Ρώσος στρατιώτης έσπασε το χέρι του όταν το όχημα ανατράπηκε.

Σύμφωνα με το κανάλι Baza, ο Ρώσος στρατιώτης θα διωχθεί ποινικά σύμφωνα με ένα άρθρο του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας για ζημιές σε στρατιωτική περιουσία από αμέλεια.

«Η αξία ενός τέτοιου πυραυλικού συστήματος είναι περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Άντον Γκεραστσένκο, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο με το ρωσικό σύστημα να βρίσκεται σε πλάγια θέση στην άκρη ενός δρόμου.

Το S-400 είναι ένα κινητό σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) σχεδιασμένο από τη Ρωσία, το οποίο είναι ικανό να εμπλέκει αεροσκάφη, UAV, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ θεωρείται το πιο προηγμένο σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από: Newsweek