S-400: Και το Ιράκ στη λίστα με τους υποψήφιους αγοραστές

Η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, αλλά δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία αγοράς, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρακινός πρέσβης στη Ρωσία Χαϊντάρ Χάντι.

«Όσον αφορά τους S-400, δεν υπάρχει κάποιος οδικός χάρτης που ορίζει ακριβείς ημερομηνίες και καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή [την αγορά των S-400], αλλά θέλουμε να τους αγοράσουμε» Ανέφερε ο Χάντι σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Ρωσία

Όταν ρωτήθηκε για τις πιθανές κινήσεις της Ουάσιγκτον να εμποδίσει την αγορά, ο απεσταλμένος είπε ότι υπάρχουν «κατάλληλα διπλωματικά κανάλια» για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων με τους Αμερικανούς.

Ως γνωστόν, τα σχέδια για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας, που έχει ανακοινώσει η Τουρκία εδώ και καιρό, έχουν πυροδοτήσει τη σύγκρουση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται ότι πολλές χώρες, μερικές εκ των οποίων στενοί συνεργάτες των ΗΠΑ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των S-400 όπως η Ινδία αλλά και το Κατάρ.

Πηγή: Sputnik