«Τύμπανα πολέμου» με ρωσικούς S-400 και Su-35 για ασκήσεις «ετοιμότητας» στη Λευκορωσία [vid]

Η Ρωσία φαίνεται πως κλιμακώνει επικίνδυνα τις εντάσεις εν μέσω πολιτικού και διπλωματικού «αδιέξοδου» στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τη Δύση, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, τις τελευταίες ώρες αναπτύσσεται στο έδαφος της Λευκορωσίας μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, όπως πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Pantsir-S και S-400, στρατιωτικός εξοπλισμός και αεροπορικές δυνάμεις με μαχητικά Su-35.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο αρκετά βίντεο με πλάνα που δείχνουν την μεταφορά στρατευμάτων και μέσων προς τη Λευκορωσία, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσίευσε εικόνες από την ανάπτυξη συστημάτων αεροπορικής άμυνας και μονάδων από την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ξένων Ακολούθων Άμυνας ότι: «Μπορεί να προκύψει μια κατάσταση, στην οποία δεν επαρκούν ποσοτικά και ποιοτικά οι υφιστάμενες δυνάμεις και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την ενίσχυσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας μαζί με το σύνολο των στρατιωτικών δυνάμεων της Λευκορωσίας, κατόπιν συμφωνίας των Προέδρων Πούτιν και Λουκασένκο τον περασμένο Δεκέμβριο».

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι θα τα στρατεύματα θα εκτελέσουν σενάρια που θα επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίου στα σύνορα Λευκορωσίας και Ρωσίας, για την αποσταθεροποίηση από «ξένες δυνάμεις». Ακόμα, αποκάλυψε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια με την κωδική ονομασία «United Rersolve» θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τέλος, τόνισε πως: «Θα εξετάσουμε λεπτομερώς τις δυνατότητες των συστημάτων αεράμυνας και η επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, γι’αυτό και θα αναπτυχθούν δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-35, καθώς επίσης δύο πυροβολαρχίες πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 και μια Μοίρα Πυροβολικού συστημάτων αεράμυνας Pantsir-S».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: TASS / Defence Blog