OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

S-400: Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ σε «σοβαρές συζητήσεις» σχετικά με τους πυραύλους

08/10/2019 - 18:46
S-400
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ανατόλι Αντόνοφ, Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, κάλεσε την Ουάσινγκτον να «συζητήσουν σοβαρά» το ζήτημα των S-400 και γενικότερα την πυραυλική συμφωνία, έτσι όπως απορρέει από τις συνθήκες INF και New START.

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε πως τόσο η χώρα του όσο και οι ΗΠΑ πρέπει «να συζητήσουν σοβαρά» το ζήτημα των πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Ειδικότερα, ο κ. Αντόνοφ δήλωσε στο διμερές forum διαλόγου «Fort Ross», που διεξήχθη στην Καλιφόρνια την Κυριακή (06/10, τοπική ώρα):

«Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν τέτοιους πυραύλους κοντά στη χώρα μας, θα αναγκαστούμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Είναι καιρός να συγκεντρωθούμε στη Γενεύη ή στη Μόσχα ή στην Ουάσινγκτον και να προσεγγίσουμε πολύ σοβαρά αυτό το θέμα».

S-400

Μάλιστα, ο κ. Αντόνοφ υπενθύμισε την πρόταση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για υπογραφή σχετικού moratorium όσον αφορά στην ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές. Επίσης, κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν. Επισήμανε, δε, ότι «η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για έναν αγώνα όπλων» και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πυρηνικής σύρραξης ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον.

«Διαφωνώ απόλυτα με εκείνους που λένε ότι έρχεται ένας πυρηνικός πόλεμος, αλλά πρέπει να αποφύγουμε την πιθανότητα σύρραξης, γι’ αυτό είναι σημαντικό για μας να αποκαταστήσουμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ.

Η Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίου Βεληνεκούς (INF) υπεγράφη το 1987 ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ, αλλά οι τελευταίες αποχώρησαν τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Ανατόλι Αντόνοφ, κατά την τοποθέτησή του στο forum διαλόγου «Fort Ross» ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ, πρότεινε την επέκταση της Συνθήκης για τη Μείωση Νέων Στρατηγικών Όπλων (New START), υπογραμμίζοντας όμως τις ανησυχίες της Μόσχας για τη σταθερότητα.

Ειδικότερα, ο κ. Αντόνοφ είπε:

«Είναι πολύ απλό, να επεκτείνουμε την ήδη υπάρχουσα συμφωνία. Εάν οι ΗΠΑ, όπως η Ρωσία, έχουν τις δικές τους ανησυχίες για άλλα θέματα στρατηγικής σταθερότητας, είναι καιρός να συγκεντρωθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε ακόμα μια θετική απάντηση από την αμερικανική πλευρά. Σήμερα, υπάρχει μόνο μία συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας – η Συνθήκη START. Τον Φεβρουάριο του 2021 δεν θα μείνει τίποτα. Αυτό θα είναι για πρώτη φορά σε 50 χρόνια».

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πρότεινε την επέκταση της New START έτσι ώστε να διατηρηθεί ένα είδος μηχανισμού στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας.

Η Συνθήκη New START είναι το εναπομείναν σημείο ελέγχου των όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση των τελευταίων από τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίου Βεληνεκούς (INF) τον περασμένο Αύγουστο.

Πηγή: Sputnik 

Tags: INFS-400ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΗΠΑΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Viper
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

14/12/2025 - 07:50
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13
SPIKE NLOS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

13/12/2025 - 08:29

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert