S-400: Άλλο ένα τάγμα ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων τέθηκε σε υπηρεσία στη Λευκορωσία

Ένα νέο τάγμα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς S-400 Triumf έχει τεθεί σε ετοιμότητα μάχης στη Λευκορωσία, ανέφερε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Από σήμερα, η αποτελεσματικότητα της αεράμυνας για την προστασία του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας έχει αυξηθεί σημαντικά: ένα νέο τάγμα συστημάτων S-400 Triumf ανέλαβε καθήκοντα μάχης», ανέφερε το υπουργείο.

Το προσωπικό των S-400 έχει εκπαιδευτεί και εξασκήσει τις δεξιότητές του στο πεδίο βολής Kapustin Yar στη Ρωσία και είναι έτοιμο να εκτελέσει μάχιμες αποστολές, δήλωσε ο Διοικητής της Λευκορωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και των Στρατευμάτων Αεράμυνας, στρατηγός Andrey Lukyanovich.

Ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Βίκτορ Κρένιν τόνισε νωρίτερα ότι τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που παραδόθηκαν από τη Ρωσία έχουν γίνει ένα «τρομερό όπλο για την υπεράσπιση του εναέριου χώρου τόσο της δημοκρατίας όσο και του ενωσιακού κράτους Ρωσίας-Λευκορωσίας».

Στις 28 Μαΐου, το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε την άφιξη μιας νέας παρτίδας πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-400, ενώ η χώρα έχει λάβει και πυραύλους Iskander από την Μόσχα.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου