RudraM-II: Επιτυχημένη δοκιμή του νέου ινδικού πυραύλου αντι-ραντάρ – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του [vid]

Ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάπτυξης στην Άμυνα του Υπουργείου Άμυνας της Ινδίας (DRDO) πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή του καινούργιου πυραύλου αντι-ραντάρ τύπου πυραύλου RudraM-II, ο οποίος εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τύπου Su-30MKI.

Ο συγκεκριμένος, εγχώριας κατασκευής, πύραυλος αέρος – εδάφους αποτελεί ακόμα ένα προϊόν της ινδικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία επιδιώκει την ανάπτυξη στρατιωτικών εξοπλισμών «made in India», σε μια χρονική συγκυρία όπου η ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) στοχεύει στην αναβάθμιση των μέσων και των οπλικών συστημάτων που διαθέτει.

Ειδικότερα, το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-30 MKI εκτόξευσε τον πύραυλο αντι-ραντάρ τύπου RudraM-II, με τους αρμόδιους τεχνικούς και φορείς της IAF να διαπιστώνουν την αποτελεσματική λειτουργία τόσο του συστήματος πρόωσης όσο και του συστήματος ελέγχου και καθοδήγησης. Έχει σχεδιαστεί για να χτυπάει αποτελεσματικά εχθρικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, ραντάρ και κέντρα διοίκησης – ελέγχου, ενώ αναμένεται να αντικαταστήσει τον σοβιετικής κατασκευής πύραυλο τύπου Kh-31 στο οπλοστάσιο της IAF.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ινδικός πύραυλος αντι-ραντάρ έχει εμβέλεια 100 χιλιομέτρων και ενώ η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας σε συνεργασία με τον DRDO εργάζονται ήδη στην ανάπτυξη μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του πυραύλου, που θα έχει εμβέλεια περίπου 550 χιλιομέτρων.

Με πληροφορίες από: Defense Post / Φωτογραφία DRDO