Ρωσία: Τα μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-57E και Su-75 θα παρουσιαστούν στην αεροπορική έκθεση της Ινδίας

Η Ρωσία θα επιδείξει το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57E και το ελαφρύ τακτικό μαχητικό Su-75 Checkmate στη διεθνή αεροπορική έκθεση Aero India 2023 στη Μπανγκαλόρ, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου της κρατικής εταιρείας εξοπλισμών Rosoboronexport.

«Η Rosoboronexport θα διαθέτει περίπου 200 τύπους των πιο προηγμένων ρωσικών οπλισμών και στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου μαχητικού πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57E και του ελαφρού τακτικού αεροσκάφους Checkmate», ανέφερε το γραφείο Τύπου.

 

Πηγή: Rosoboronexport

Οι επισκέπτες της αεροπορικής έκθεσης Aero India 2023 θα μπορούν επίσης να δουν το στρατιωτικό μεταφορικό αεροπλάνο Il-76MD-90A(E), το εναέριο αεροσκάφος ανεφοδιασμού Il-78MK-90A, τα εκσυγχρονισμένα μαχητικά Su-35 και Su-30SME και το MiG -35D μαχητικό πρώτης γραμμής πολλαπλών ρόλων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, η Rosoboronexport θα παρουσιάσει το ελαφρύ ελικόπτερο Ka-226T, μια κοινοπραξία με τη συμμετοχή ρωσικών και ινδικών βιομηχανικών εταιρειών.

Στη διεθνή αεροπορική έκθεση Aero India 2023, η Ρωσία θα επιδείξει επίσης τα αναβαθμισμένα μαχητικά ελικόπτερα Ka-52E και Mi-28NE, δήλωσε η Rosoboronexport. Θα παρουσιάσει επίσης το αναγνωριστικό drone Orlan-30 για πρώτη φορά στο εξωτερικό, ανέφερε το γραφείο Τύπου.

«Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Rosoboronexport προσκαλούνται να δουν ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του UAV αναγνώρισης/απεργίας Orion-E, του UAV αναγνώρισης Orlan-10E και του Orlan-30, ενός νέου προϊόντος που κυκλοφόρησε το 2022».

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters