Rheinmetall: Θέλει να αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Oto Melara και στο βάθος…«Lynx»

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Rheinmetall φαίνεται πως θα υποβάλει προσφορά για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στην ιταλική ταιρεία κατασκευής πυροβόλων Oto Melara μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε ανώνυμη αλλά αξιόπιστη πηγή στο Defense News, κάτι το οποίο αν τελικά γίνει πραγματικότητα θα προκαλέσει ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Η  Oto Melara είναι γνωστή παγκοσμίως καθώς κατασκευάζει και παράγει οπλικά συστήματα, πυργίσκους για τεθωρακισμένα οχήματα και κυρίως πυροβόλα που ενσωματώνονται σε κύριες μονάδες επιφανείας, όπως φρεγάτες, αντιτορπιλικά και κορβέτες που υπηρετούν σε πολεμικά ναυτικά όλου του κόσμου.

Η Rheinmetall επιθυμεί να αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο, διότι οι Γερμανοί φαίνεται πως λαμβάνουν υπόψη ότι οι Ιταλοί νομοθέτες δεν θα έβλεπαν «με καλό μάτι» το ενδεχόμενο πλήρους εξαγοράς της εταιρείας από έναν ξένο αγορστή, την στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία αναδεικνύει τον ρόλο και την σημασία που έχει η τεχνογνωσία στα τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Και στο βάθος…«Lynx»

Εάν τελικά προχωρήσει επιτυχώς η κίνηση αυτή, τότε η Rheinmetall πιθανώς προσφερθεί για να κατασκευάσει στην Ιταλία το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης τύπου Lynx, ικανοποιώντας την ανάγκη που έχει ο ιταλικός στρατός τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθειά του να αντικαταστήσει τα παλιά οχήματα τύπου Dardo.

Επί του παρόντος, η αξία της Oto Melara εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια έως 600 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει, αν τελικά προχωρήσει η απόκτηση του μειοψηφικού μεριδίου από τους Γερμανούς και προστεθεί νέα γραμμή παραγωγής για την ιταλική εταιρεία, η οποία θα μπορεί να κατασκευάσει τον πυργίσκο και το πυροβόλο στα Lynx που ενδεχομένως θελήσει να προμηθευτεί ο ιταλικός στρατός. Συνεπώς, τις επόμενες βδομάδες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.