Redback: Το νοτιοκορεάτικο IFV επιδεικνύει τις ικανότητες του στον πολωνικό στρατό [vid]

Το όχημα μάχης πεζικού (IFV) Redback έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων του στην βάση Nowa Dęba της Πολωνίας ως μέρος του προγράμματος δοκιμών του Πολωνικού Στρατού, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Hanwha από τη Νότια Κορέα.

Το Redback είναι ένας από τους αμυντικούς εξοπλισμούς που θα μπορούσαν να προμηθευτούν οι πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2022 ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια 672 αυτοπροωθούμενων πυροβόλων K9 «Thunder» και 980 αρμάτων μάχης Κ2 «Black Panther».

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλαζάκ, σημείωσε ότι ο στρατός θα δώσει προτεραιότητα στο εγχώριο μαχητικό όχημα Borsuk, αλλά η χώρα πρέπει να διαφοροποιήσει τις προμήθειες της και να αντικαταστήσει τα «ξεπερασμένα» IFV το συντομότερο δυνατό.

«Όταν επιλέγουμε όπλα, ακολουθούμε τη φωνή των έμπειρων στρατιωτών», έγραψε στο Twitter ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας.

Το σύγχρονο όχημα μάχης πεζικού Redback διαθέτει μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες, όπως το Composite Rubber Track, το σύστημα προστασίας Iron Fist Active Protection System και το σύστημα επίγνωσης της κατάστασης Iron Vision.

Ο κύριος οπλισμός του Redback είναι ένα πυροβόλο Mk44S Bushmaster II 30 χιλιοστών ικανό να εκτοξεύει πυρομαχικά όλων των τύπων πυρομαχικών 30 x 173 χιλιοστών. Είναι σε υπηρεσία με 19 κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων συμμάχων και δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από: Defence Blog