RDS40: Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τουρκικής κατασκευής βομβιδοβόλα στο πεδίο της μάχης [pics]

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα υποδεικνύουν ότι τουρκικής κατασκευής αυτόματα βομβιδοβόλα των 40 χιλιοστών έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία και χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης, ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις. Σε φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν τα τουρκικά όπλα RDS40-AGL.

Η ουκρανική αμυντική ιστοσελίδα Militarnyi αναφέρει ότι η Τρίτη Ξεχωριστή Ταξιαρχία Εφόδου των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει παραλάβει τους σύγχρονους αυτόματους εκτοξευτές, που παράγονται από την Repkon Defence, θυγατρική της τουρκικής εταιρείας Repkon, και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2022.

Καμία πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τη μεταφορά αυτών των όπλων, αφήνοντας ερωτήματα σχετικά με την απόκτησή τους ή εάν αποτελούσαν μέρος στρατιωτικής βοήθειας.

Τα αυτόματα βομβιδοβόλα RDS40-AGL έχουν διαμέτρημα 40 χιλιοστών, μέγιστη εμβέλεια τα 2.000 μέτρα, δραστική εμβέλεια 1.500 μέτρων και που μπορούν να εκτοξεύουν από 300 έως 375 βομβίδες το λεπτό.

Πηγή: Defence Blog / Φωτογραφία Repkon Defence