Η Raytheon Technology, η αμερικανική εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών, που παράγει πυραύλους Stinger, θα έχει δυσκολίες να αναπληρώσει τα αποθέματά της καθώς τα όπλα δίνονται στον ουκρανικό στρατό, αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με το Washington Examiner.
Από τις 22 Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν περισσότερα από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας στα τέλη Φεβρουαρίου, και το ποσό αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Γκρεγκ Χέις, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, ότι η Raytheon «θα πρέπει να επανασχεδιάσει μερικά από τα ηλεκτρονικά στον πύραυλο», κάτι που «θα μας πάρει λίγο χρόνο».
Το Πεντάγωνο δεν έχει παραγγείλει νέους πυραύλους Stingers εδώ και χρόνια αλλά έχει παραγγείλει διάφορα ανταλλακτικά. Τα μέλη των αμερικανικών δυνάμεων δεν χρησιμοποιούν συχνά το όπλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για άμυνα έναντι ελικοπτέρων, αεροπλάνων και drones.
«Έχουμε τελειώσει με τη Ρωσία, δεν θα συνεργαστούμε ξανά»
«Τελειώσαμε στη Ρωσία, τελεία… Δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες», είπε ο Χέις . «Δεν θα υποστηρίξουμε τα αναπτυξιακά προγράμματα. Δεν θα υποστηρίξουμε κανέναν Ρώσο πελάτη στο μέλλον».
Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης νωρίτερα αυτόν τον μήνα μεταξύ αξιωματούχων του Πενταγώνου και εταιρειών στον τομέα της άμυνας, ο Γκρεγκ Χέις φέρεται να σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστούν 6 έως 12 μήνες για την επανεκκίνηση μιας γραμμής παραγωγής Stinger.
«Υπάρχουν ορισμένα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα σχετικά με το Stinger που πρέπει να ξεπεράσουμε», είπε η υφυπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς. «Αυτό συμβαίνει επειδή εμείς στις ΗΠΑ, εστιάζουμε σε νέες δυνατότητες. Έτσι, τώρα θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να παράγουμε ή να δούμε τι χρειάζεται για να παραχθεί, τι χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση».