Rafale: Ήγγικεν η ώρα – Παρελήφθη και το έκτο μαχητικό από την Πολεμική Αεροπορία

Στην παραλαβή του έκτου Rafale προχώρησε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία. Η παραλαβή του αεροσκάφους με το διακριτικό #413, όπως και των προηγούμενων πέντε, πραγματοποιήθηκε επί γαλλικού εδάφους από την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της ΠΑ.

Η πρώτη σειρά των Rafale που εντάσσει στις τάξεις της η Πολεμική αεροπορία αποτελείται από έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη, δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια, της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Τα γαλλικά μαχητικά αναμένονται να πετάξουν στους ελληνικούς αιθέρες στις αρχές της νέας χρονιάς πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου.

Με την παραλαβή των έξι πρώτων γαλλικών αεροσκαφών Rafale ολοκληρώνεται ταυτόχρονα και η εκπαίδευση των 8 από τους 12 χειριστές της ΠΑ στην αεροπορική βάση του Μερινιάκ κοντά στο Μπορντό της Γαλλίας. Οι υπόλοιποι τέσσερις πιλότοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην 332 ΠΜ.

Όπως σημειώνουν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, από τους 12 Έλληνες χειριστές που ταξίδεψαν για να εκπαιδευτούν στον νέο τύπο αεροσκάφους, οι τέσσερις θα αναλάβουν ρόλο εκπαιδευτή στους πιλότους της ΠΑ που θα επιχειρούν τα 18 Rafale που ήδη έχει αγοράσει η χώρα μας και στα οποία θα προστεθούν και επιπλέον έξι γαλλικά μαχητικά.