Rafale: Η Τουρκία «ξεκλειδώνει» τα μυστικά των γαλλικών μαχητικών με τη βοήθεια του Κατάρ

Η Τουρκία και το Κατάρ δημιούργησαν μια κοινή Μοίρα, η οποία θα αποτελείται από τουρκικά μαχητικά F-16 και καταριανά γαλλικής κατασκευής αεροσκάφη Rafale.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ, σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου 2024, η μικτή Μοίρα θα τελεί υπό τη Διοίκηση Συνδυασμένων Δυνάμεων του Κατάρ.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την επίσημη επίσκεψη του πτέραρχου Ziya Cemal Kadioglu, διοικητή των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων, στην αεροπορική βάση Dukhan στο Κατάρ.

Εκτός από τα F-16, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό απέστειλε επίσης δύο περιπολικά κλάσης Tuzla στο Κατάρ στις 26 Ιουλίου 2024, μετά την τελετή στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης Ακσάζ, στην οποία είχε δώσει το παρόν και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ο Τούρκος πτέραρχος συναντήθηκε με τον ομόλογό του του Κατάρ, επέβλεψε τις εργασίες στη βάση από την οποία θα επιχειρούν τα τουρκικά μαχητικά και πέταξε με ένα F-16, συνοδευόμενος από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ.

Στα πλαίσια της κοινής Μοίρας, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα κάνει συνεκπαιδεύσεις με τα καταριανά Rafale, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μάθει τα πάντα για το γαλλικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος 4++ γενιάς, το οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Φωτογραφία αρχείου