RAF: Η Βρετανία «προσγειώνει» τα Typhoons και τα Red Arrows λόγω τεχνικών προβλημάτων

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF) αναγκάστηκε να προσγειώσει τα μαχητικά αεροσκαφη Red Arrows και Typhoon λόγω προβλήματος ασφαλείας με την εκτόξευση των καθισμάτων.

Τα αεροσκάφη Red Arrows και τα Eurofighter Typhoon χρησιμοποιούνται μόνο για βασικές πτήσεις λόγω ενός προβλήματος ασφαλείας.

Προσγειώθηκαν καθώς διενεργήθηκαν έλεγχοι για το «τεχνικό ζήτημα», το οποίο «μπορεί να επηρεάσει την ασφαλή λειτουργία», ανέφερε η ανακοίνωση της RAF.

Τα Red Arrows αναγκάστηκαν να ακυρώσουν μια παρουσίαση στο Farnborough Air Show, την αεροπορική επίδειξη που πραγματοποιείται στην Βρετανία. Ωστόσο, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο τους δόθηκε το πράσινο φως να λάβουν μέρος στην αεροπορική έκθεση.

Ένας εκπρόσωπος της RAF δήλωσε: «Μετά από περαιτέρω λεπτομερείς τεχνικές έρευνες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα Red Arrows έχουν εκκαθαριστεί για να αναλάβουν δραστηριότητα άμεσα».

«Οι μη βασικές πτήσεις για το Typhoon παραμένουν σε παύση ως προσωρινό μέτρο ασφαλείας. Αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο στην επιχειρησιακή μας ασφάλεια, καθώς οι δεσμεύσεις μας για τις πτήσεις περιπολίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο και το ΝΑΤΟ τηρούνται», πρόσθεσε ο Βρετανός αξιωματούχος.

Αυτό σημαίνει ότι τα μαχητικά Typhoons δεν μπορούν επί του παρόντος να λάβουν μέρος σε μη επιχειρησιακές πτήσεις – οι οποίες θα περιλαμβάνουν επιδείξεις αέρα, εκπαίδευση και ασκήσεις.

Με πληροφορίες από: Mirror.uk / Φωτογραφία αρχείου