Puma: Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση drone σε δύο «άγνωστα» κράτη

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στην εταιρεία AeroVironment μια σύμβαση 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση drones τύπου Puma σε δύο άγνωστα συμμαχικά έθνη.

Η προμήθεια συστημάτων μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Puma 3 AE υπόκειται σε δύο συμβάσεις προγράμματος πώλησης ξένων στρατιωτικών με σταθερή τιμή, επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων για κοινές επιχειρήσεις.

«Οι σύμμαχοί μας συνεχίζουν να υιοθετούν και να αναπτύσσουν το Puma 3 AE και άλλα συστήματα της AeroVironment, καθώς αναγνωρίζουν τη σημασία του εξοπλισμού των δυνάμεων της πρώτης γραμμής τους με λύσεις αντιστοίχισης δύναμης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Trace Stevenson.

Το Puma 3 AE μήκους 1,4 μέτρων είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος που προσφέρει κρίσιμες πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση αποστολής σε όλα τα περιβάλλοντα.

Η AeroVironment παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο σύστημα εικονικής πλοήγησης για το drone που επιτρέπει στους χειριστές να εκτελούν αποστολές με άνευ προηγουμένου πλεονέκτημα σε δύσκολα περιβάλλοντα για το GPS.

Πηγή: Defense Post