PULS: Elbit Systems και Diehl Defense θα παράγουν από κοινού πυραύλους MLRS για τις χώρες της Ευρώπης

Η Diehl Defense και η Elbit Systems Land ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να παράγουν από κοινού πυραύλους MLRS για τις χώρες της Ευρώπης που έχουν ή θα έχουν στο μέλλον τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων PULS και EuroPULS.

Η συνεργασία στοχεύει στην αντιμετώπιση του αυξημένου ενδιαφέροντος για τα πυραυλικά συστήματα και τις δυνατότητες βαθιάς κρούσης στην Ευρώπη, ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ρουκέτες και προηγμένοι πύραυλοι θα παραδοθούν για να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών στρατευμάτων, ιδιαίτερα των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Αυτή η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την Diehl Defense και την Elbit να συνδυάσουν την τεχνολογική τους τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στα συστήματα πυροβολικού στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να τους επιτρέψει να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες σύγχρονες προκλήσεις», δήλωσε ο CEO της Diehl Defense, Helmut Rauch.

Όπως έγραψε πρόσφατα το OnAlert.gr, η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ισραηλινή εταιρεία για την απόκτηση των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων PULS (Precise & Universal Launching System), που θα εξοπλίσουν δύο Μοίρες Πυροβολικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία θα προβλέπει όχι απλά τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα με υποκατασκευαστικό έργο, αλλά και τη συμπαραγωγή με δημιουργία γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα.