Πούτιν για ATACMS: Είμαστε σε θέση να τους αποκρούσουμε – Λάθος μεγάλης κλίμακας η παράδοσή τους από τις ΗΠΑ

Η αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ είναι «λάθος» που θα δημιουργήσει επιπλέον απειλές στις ρωσικές δυνάμεις, αλλά δεν θα μεταβάλει σημαντικά την κατάσταση στο μέτωπο, ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το Πεκίνο όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είπε μεταξύ άλλων για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS που πλέον διαθέτει η Ουκρανία, όπως αποδείχθηκε στην επίθεση στο Μπερντιάνσκ:

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του, ο Πούτιν ρωτήθηκε για δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι η Ρωσία έχασε τη μάχη με την Ουκρανία, επιχειρώντας μάλιστα να κάνει χιούμορ.

«Αν η Ρωσία έχασε τον πόλεμο, γιατί στέλνουν ATACMS στην Ουκρανία; Ας τους πάρουν πίσω μαζί με τα άλλα όπλα τους, ας φτιάξει [ο Μπάιντεν] pancakes κι ας έρθει σε εμάς για ένα τσάι», είπε χαρακτηριστικά.

Πούτιν: Τρομερή η καταστροφή στο νοσοκομείο της Γάζας

Κατά τα λοιπά, ο Πούτιν – μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ – δήλωσε ότι η έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα είναι μια τρομερή καταστροφή που δείχνει ότι η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων.

«Αναφορικά με το χτύπημα στο νοσοκομείο, η τραγωδία που συνέβη εκεί είναι τρομερό γεγονός», δήλωσε ο Πούτιν. «Εκατοντάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι φυσικά καταστροφή».