«Πουλάνε» οι S-400: Δέκα χώρες «ψήνονται» για τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας

«Περίπου δέκα χώρες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να αγοράσουν τα προηγμένα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας τύπου S-400», δήλωσε ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες στο δίκτυο RBC.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περίπου δέκα χώρες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον, όμως η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης για την αγορά πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου S-400 σε ξένους πελάτες, είναι μια διαδικασία πολύπλοκη και και πολλαπλών επιπέδων».

Στη συνέχεια ο Ρώσος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας, πρέπει να ληφθούν υπόψη όλοι οι πιθανοί όροι και λεπτομέρειες μιας πιθανής παράδοσης, οι διαθέσιμες δυνατότητες στη βιομηχανία για την εκπλήρωση των σχεδίων αμυντικών προμηθειών που παραμένουν σε προτεραιότητα.

«Ως εκ τούτου, δέκα αιτήματα δεν σημαίνει ότι δέκα χώρες είναι έτοιμες να υπογράψουν συμφωνία προμήθειας και να εκκινήσουν τις διαδικασίες», πρόσθεσε  αμυντικός αξιωματούχος και τόνισε επίσης ότι δεν βλέπει κανένα εμπόδιο για πιθανές παραδόσεις συστημάτων αεράμυνας S-400 στη Λευκορωσία.

Πηγή: TASS / Φωτογραφίες αρχείου Reuters