Rafale: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για την δεύτερη ελληνική «ριπή ανέμου»

Ήταν 21η Ιουλίου όταν σε μια λαμπρή τελετή στη Γαλλία, παραδιδόταν στην Ελλάδα το πρώτο εκ των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, των αεροσκαφών που ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, Έρικ Τράππιερ, χαρακτήριζε «στρατηγικό game changer που μετατρέπει την Ελλάδα σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη».

Τώρα πλησιάζει η ώρα για την απόκτηση του δεύτερου Rafale με ελληνικά χρώματα, καθώς όπως όριζε η συμφωνία που υπογράφηκε με την Γαλλία, κάθε μήνα θα παραλαμβάνεται ένα νέο αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει η στήλη «Βηματοδότης» στην ιστοσελίδα tovima.gr, ήδη στο μαχητικό 4++ γενιάς μπήκε το εθνόσημο και οι πτήσεις με αυτό γίνονται αποκλειστικά από Έλληνες πιλότους». Υπενθυμίζεται πως όπως έχει αναφέρει το OnAlert, τις πρώτες 6 δικές μας «ριπές ανέμου» επί ελληνικού εδάφους αναμένεται να τις δούμε – καλώς εχόντων των πραγμάτων – στα τέλη του χρόνου.

Δείτε επίσης: Το πρώτο Rafale με τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός! [pics]

Γράφει ο «Βηματοδότης»:

«Αυτές τις ημέρες (το πολύ έως το τέλος Αυγούστου) η Πολεμική Αεροπορία παραλαμβάνει από τους Γάλλους και το δεύτερο Rafale. Ήδη στο Rafale μπήκε το εθνόσημο και οι πτήσεις με αυτό γίνονται αποκλειστικά από Έλληνες πιλότους. Το πρόγραμμα απόκτησης 18 Rafale προχωρεί κανονικά όπως έχει συμφωνηθεί. Κάθε μήνα θα παραλαμβάνεται και ένα αεροσκάφος.

Η επόμενη παραλαβή θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραλαβή του δεύτερου Rafale θα γίνει χωρίς επισημότητες, αφού η ειδική εκδήλωση έγινε με την παραλαβή του πρώτου Rafale στις 21 Ιουλίου. Πότε θα έρθουν στην Τανάγρα; Εάν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκεί γύρω στο Δεκέμβριο αναμένονται έρθουν τα πρώτα έξι στην Τανάγρα».

Πηγή: tovima.gr