PLAN: «Αποκαλυπτικά» πλάνα του νέου κινεζικού βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο [vid]

Το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLAN) στέλνει «μήνυμα» προς τις ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα που συνδέονται με τη ναυτική προβολή ισχύος του Πεκίνου για την προώθηση των αξιώσεων και διεκδικήσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα και όχι μόνο.

Σε αποκαλυπτικό βίντεο, ο νέος βαλλιστικός πύραυλος της Κίνας που εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο έχει προκαλέσει την εντύπωση αλλά και αντιδράσεις καθώς δείχνει πως το Πεκίνο έχει κάνει ένα «τεράστιο» άλμα στην δημιουργία και ανάπτυξη προηγμένων πυραυλικών συστημάτων και έμμεσα απειλεί τις «εχθρικές δυνάμεις» στις περιοχές που διεκδικεί.

Ειδικότερα, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας δοκίμασε επιτυχώς τον βαλλιστικό πύραυλο νέας γενιάς JL-3 του Πολεμικού Ναυτικού (PLAN) , που σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο στον κόλπο Bohai, κοντά στη χερσόνησο Shandong στις 04:28 π.μ. στις 2 Ιουνίου 2019.

Το πυρηνικό πυραύλων τρίτης γενιάς JL-3, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό των κινεζικών πυρηνικών υποβρυχίων πυραύλων επόμενης γενιάς, έχει διηπειρωτική εμβέλεια (μέχρι 12-14 χιλιάδες χιλιόμετρα) και είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι δέκα ανεξάρτητες κεφαλές .

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα αναλύσεων Jane, ο βαλλιστικός πύραυλος JL-3, με διηπειρωτική εμβέλεια (περίπου 12-14 χιλιάδων χιλιομέτρων) που προορίζεται να εξοπλίσει τα κινεζικά πυρηνικά υποβρύχια νέας γενιάς κατηγορίας Type-096, το πρώτο από τα οποία θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2020.

Δείτε πλάνα:

Πηγή: Defence Blog