Patriot: Ο αμερικανικός στρατός ακυρώνει το πρόγραμμα ανάπτυξης νέων πυραύλων για το σύστημα αεράμυνας

Ο στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για αντικατάσταση των πυραύλων του συστήματος αεράμυνας Patriot, με πυραύλους νέας γενιάς.

Ο αμερικανικός στρατός ακυρώνει το πρόγραμμα «Lower-Tier Future Interceptor» λόγω του προβλεπόμενου υψηλού κόστους.

Αντίθετα, ο στρατός θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει περαιτέρω τον πύραυλο Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει εκσυγχρονισμένος και κατάλληλος για τις ανάγκες στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Θα εξετάσει επίσης περισσότερο πώς το σύστημα Patriot και το σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν, για μια πιο αποτελεσματική αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα.

Οι ΗΠΑ ήθελαν να αναπτύξουν νέους πιο ισυχρούς πυραύλους αναχαίτισης, καθώς αναμένουν ότι οι εχθρικοί πύραυλοι θα γίνουν ταχύτεροι και πιο ευέλικτοι λόγω της προόδου στην τεχνολογία.

Παρά την αξιοπιστία και τη ζήτηση για το σύστημα Patriot, η τρέχουσα δύναμη φέρεται να είναι πολύ μικρή για να καλύψει επαρκώς τις εξελισσόμενες επιχειρησιακές ανάγκες. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα συστήματά τους, ώστε να μην βασίζονται μόνο στο Patriot και να αναβαθμίσουν τις δυνατότητές τους στην αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise.

Με πληροφορίες από: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters