Patriot: Η Ολλανδία αναβαθμίζει τους εκτοξευτές της και αγοράζει νέους M903 – Στα 224 εκατομμύρια δολάρια το κόστος

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την πιθανή πώληση εκτοξευτών M903 για το σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA, η Ολλανδία θα λάβει δύο νέους εκτοξευτές M903LS και θα αναβαθμίσει επίσης τους δικούς της εκτοξευτές M901 στο επίπεδο M903.

Η συνολική αξία της παραγγελίας είναι 224 εκατομμύρια δολάρια, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης ανταλλακτικά, εκπαίδευση και πακέτο logistics.

Η προμήθεια και ο εκσυγχρονισμός των εκτοξευτών θα επιτρέψει στην Ολλανδία να χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Patriot με τους νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους MIM-104F.

Αυτός ο τύπος πυραύλου αναπτύχθηκε ειδικά για χρήση κατά βαλλιστικών στόχων, καθώς και για αποτελεσματική αναχαίτιση πυραύλων cruise.

Η αναβάθμιση της αεράμυνας της Ολλανδίας αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας για την αντιμετώπιση της ρωσικής πυραυλικής απειλής.

Ο εκτοξευτής M903, η νεότερη έκδοση, είναι συμβατός με διάφορους τύπους πυραύλων αναχαίτισης, όπως οι PAC-2 GEM, PAC-3 CRI και PAC-3 MSE, επιτρέποντας προσαρμόσιμη άμυνα έναντι διαφόρων στόχων. Έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα των συστημάτων Patriot, με την ικανότητα να μεταφέρει έως και 16 πυραύλους PAC-3 CRI ή 12 πυραύλους PAC-3 MSE.

Φωτογραφία αρχείου