Patriot: Η Γερμανία ανακοίνωσε την αποστολή ακόμη ενός συστήματος αεράμυνας στην Ουκρανία

«Η Γερμανία θα παραδώσει αμέσως μια άλλη μονάδα Patriot στην Ουκρανία για να αποκρούσει τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις», ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους.

«Αυτό θα είναι επιπλέον των συστημάτων που έχουν ήδη παραδοθεί και όσων έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν», διευκρινίζει ο Πιστόριους.

Από την μεριά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Είμαι ευγνώμων στην Καγκελάριο για την απόφαση να παραδώσει ένα επιπλέον σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία, καθώς και πυραύλους αεράμυνας για τα υπάρχοντα συστήματα», έγραψε σε ανάρτησή του.

«Ευχαριστώ, Όλαφ, για την ηγεσία σου. Αυτή είναι μια γνήσια ένδειξη υποστήριξης προς την Ουκρανία σε μια κρίσιμη στιγμή. Προτρέπω όλους τους άλλους ηγέτες των χωρών εταίρων να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Συζητήσαμε επίσης την επερχόμενη Διάσκεψη Ανάκαμψης της Ουκρανίας (URC 2024) στο Βερολίνο. Ενημέρωσα επίσης την Καγκελάριο για τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής Ειρήνης στην Ελβετία τον Ιούνιο», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Εν μέσω των αυξανόμενων πυραυλικών επιθέσεων από τη Ρωσία, η Ουκρανία ζητάει επίμονα από τους συμμάχους της να της παράσχουν συστήματα αεράμυνας και συγκεκριμένα πυραύλους Patriot.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει προειδοποιήσει, ότι η Ουκρανία μπορεί να ξεμείνει από αντιαεροπορικούς πυραύλους, σε περίπτωση που η Ρωσία συνεχίσει την εντατική εκστρατεία βομβαρδισμών μεγάλου βεληνεκούς.

Φωτογραφία αρχείου Reuters