Pantsir-S1: Συστήματα αεράμυνας τοποθετήθηκαν στην οροφή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας [vid,pics]

Πυραυλικά συστήματα Pantsir-S1 σχεδιασμένα να αναχαιτίζουν αεροσκάφη και πυραύλους φαίνεται να έχουν αναπτυχθεί πάνω από πολλά διοικητικά κτίρια στο κέντρο της Μόσχας, σηματοδοτώντας ότι το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για μια πιθανή επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα έδειξαν ότι ένα πυραυλικό σύστημα Pantsir-S1 είχε εγκατασταθεί στην οροφή ενός οκταώροφου κτιρίου που χρησιμοποιείται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ένα άλλο βίντεο έδειξε το σύστημα αεράμυνας να ανυψώνεται στην οροφή ενός κτιρίου εκπαίδευσης στην περιοχή Ταγκάνκα της Μόσχας, λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κρεμλίνου.

Τα συστήματα μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς χρησιμοποιούνται για την άμυνα έναντι αεροσκαφών, ελικοπτέρων και πυραύλων cruise, αλλά και drones τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτερα στον πόλεμο στην Ουκρανία και από τις δύο πλευρές.

Οι εικόνες των πυραυλικών συστημάτων στη Μόσχα εμφανίστηκαν μια ημέρα πριν την συνάντηση των δυτικών ΥΠΑΜ στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία για να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παροχή βαρέων αρμάτων μάχης.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν αμέσως την εγκατάσταση των πυραυλικών συστημάτων. Ωστόσο, αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς S-400 στη Μόσχα τις τελευταίες εβδομάδες. Τα συστήματα S-400 και Pantsir-S1 χρησιμοποιούνται συχνά παράλληλα.

Πηγή: The Guardian