Ουκρανικό drone FPV έπληξε ρωσικό ελικόπτερο Mi-28 πάνω από το Κουρσκ – Βίντεο ντοκουμέντο

Ένα ουκρανικό drone FPV (First Person Viewπρώτου προσώπου προβολής) έπληξε ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-28 πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ.

Το περιστατικό καταγράφηκε χθες 6η Αυγούστου 2024, όπως ανέφερε πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας στον Kyiv Independent.

Κατά την ίδια πηγή, το drone FPV που λειτουργεί από το Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων «Α» της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατάφερε να χτυπήσει τον ουραίο ρότορα του ελικοπτέρου.

Κατά το ίδιο στέλεχος που μίλησε στον Kyiv Independent, το χτύπημα του FPV αποτελεί «μια μοναδική ειδική επιχείρηση στην στρατιωτική ιστορία».

Στο διαδίκτυο ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα βίντεο από την επιχείρηση να πληγεί το ρωσικό Mi-28 πάνω από το Κουρσκ:

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει θέσει ως στόχο για την Ουκρανία φέτος την παραγωγή ενός εκατομμυρίου drones First Person View (FPV), τα οποία είναι φθηνής κατασκευής μετατρέπονται σε όπλα σε τεράστιες ποσότητες και από τις δύο πλευρές του μετώπου.

Η Ουκρανία θα παραγάγει χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να πραγματοποιούν πλήγματα σε βάθος στη Ρωσία το 2024 και ήδη έχει 10 εταιρείες που κατασκευάζουν drones που μπορούν να φθάσουν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ο υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Φεντόροφ.