Orka: Έπεσαν οι υπογραφές για την απόκτηση 4 υποβρυχίων της Naval Group από την Ολλανδία – Το 2034 θα παραδοθούν τα 2 πρώτα

Για πρώτη φορά μετά από 46 χρόνια, η Ολλανδία παρήγγειλε νέα υποβρύχια κλάσης Orka από την γαλλική εταιρεία Naval Group.

Σήμερα, ο Ολλανδός Υφυπουργός Άμυνας Gijs Tuinman και ο Διευθύνων Συμβουλος της Naval Group Έρικ Πομελέ, υπέγραψαν τη σύμβαση για τη ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων κλάσης Orka.

Επίσης, αυτή η σύμβαση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Ολλανδία παρραγέλνει υποβρύχια που δεν θα ναυπηγηθούν σε εγχώρια ναυπηγεία. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα υπεγράφη άλλη μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές που προβλέπει τη βιομηχανική συνεργασία με ολλανδικές εταιρείας, που θα κερδίσουν 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα δύο πρώτα υποβρύχια κλάσης Orka πρέπει να έχουν παραδοθεί ως το 2034, καθώς το ολλανδικό Πολεμικό Ναυτικό «βιάζεται» να αντικαταστήσει τα υποβρύχια κλάσης Walrus.

Διαβάστε επίσης: Ολλανδία: Επέλεξε τα υποβρύχια Blacksword της Naval Group για να εκσυγχρονίσει τον στόλο της

Η συμφωνία αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων νέων υποβρυχίων, που θα είναι μια συμβατική παραλλαγή της κλάσης Barracuda, γνωστή ως «Blacksword»: Orka, Zwaardvis, Barracuda και Tijgerhaai.

Διαβάστε επίσης: Leopard 2A8, F-35, φρεγάτες και drones: Η Ολλανδία ανακοίνωσε το μεγάλο σχέδιο για να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της [pics, vid]

Πηγή / Φωτογραφία ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας